Voorbereiding

De voorbereiding voor het daadwerkelijk stoppen met roken

Na het intake gesprek wordt een nieuwe afspraak gepland. De coach regelt verder de medicatie welke je binnen 2 tot 3 weken per post thuis gestuurd krijgt.
Voordat je de medicijnen krijgt, moet je van de verstrekker een vragenlijst online invullen, pas daarna komen de medicijnen jouw kant op.

Je gaat aan de slag met je zelf en ik merkte dat ik bij elke sigaret al wel meer bij nadacht.
Nog meer bewustwording is het resultaat en de gedachte dat je moet stoppen, welke je probeerde te verdringen in het begin, daarvoor zet je de deur nu al op een kier.

Toen ik de medicijnen in huis had gekregen en verder alles in orde had, kon ik weer naar mijn coach. Het behandelplan wordt dan besproken en je hebt de mogelijkheid om nog met al je vragen terecht te kunnen. Het gebruik van de medicijnen wordt besproken en hoe/wanneer je deze moet innemen.

Vervolgens moet je een stopdatum aangeven…ik kreeg te horen dat de meeste mensen tussen de 8e en 10e dag van de medicatie gaan stoppen met roken.
Zo snel al ? dacht ik en daarop zei ik voor mijn veilige gevoel dat ik na 14 dagen wil stoppen.
“Dat is prima…ALS je dat al haalt !” was het antwoord. Dat klonk best overtuigend dus zo gezegd zo gedaan ! Over 14 dagen ga ik stoppen met roken. Woensdag 22 augustus 2018 is de laatste dag dat ik rook !

Door naar de behandeling dan maar !